Wat voor kinderstoel hebben jullie? Zo’n potenbreker van de Ikea? Wij hadden voor onze 2 jarige dame een mooie Stokke stoel waar eigenlijk stiekem alle kids graag op willen zitten. En ik werdt helemaal gek van de benen breker van de Ikea (als je hem hebt, dan weet je precies wat ik bedoel). Gelukkig kun je die Ikea kinderstoel wel leuk pimpen met deze Ikea Antiloppe Hack , maar het werdt echt hoog tijd voor een fijnere kinderstoel voor onze 1 jarige prinses. Dus toen we zagen dat de Cybex LEMO kinderstoel zelfs een Red Dot award had gewonnen afgelopen jaar, greep ik de kans om deze eens uitgebreid te testen. Niet alleen maar met onze 1 jaar oude dametje, maar ook met de andere drie kids. En ja, ik heb er zelf ook wel eens op gezeten. Want deze kinderstoel van Cybex kan tot 95 kilo (ver)dragen. Dus zelfs een flinke volwassen kerel kan erop.

Designer kleuren en uitstraling

De LEMO kinderstoel is echt zoveel meer dan alleen maar een handige kinderstoel. Gelukkig zien steeds meer merken in dat mensen niet alleen maar functionaliteit willen, maar het moet er ook vooral mooi uit zien. En je krijgt het beste van twee werelden als een merk als Cybex dat gewoon begrijpt. Een prachtige en handige kinderstoel dus.

[woocommerce_lookbook id=”4501″]

Je kunt de stoel krijgen in maar liefst 6 toffe trend kleuren (al kozen wij voor veilig soft grey, omdat ik nogal eens van interieur (stijl) verander) en je maakt zelf uit of je een houten stoel of een kunststof stoel wilt. Allebei super duurzaam, en omdat het echt een meegroei stoel is, is het te gebruiken tot je zelf een rollator nodig hebt. Iets wat in ieder geval vier kinderen kan overleven.

Door het gebruik van minimalistische lijnen en mooie diepe kleuren past er zeker één van alle opties in jullie interieur wedden?!

Geen klus koningin? De LEMO kinderstoel in een handomdraai klaar voor gebruik

Wat ik zelf echt het grootste plusplunt aan de LEMO kinderstoel vond is dat je het echt super gemakkelijk in elkaar kan zetten. Het enige wat je nog vast moet zetten is het bovenste gedeelte van de stoel. Hierdoor past alles namelijk goed in het pakket (beter voor het milieu natuurlijk). Dat doe je trouwens met een imbus sleutel die gewoon bij het pakket zit. Vier schroefjes aandraaien… een kind kan de was doen. Of in dit geval, een niet klus koning(in) kan de stoel in elkaar zetten. De rest van de stoel schuif en klik je namelijk in elkaar.

Je kunt met de LEMO kinderstoel ook makkelijk de diepte van de zitting instellen. Dus voor de kleinere kontjes kan ‘ie wat naar achteren, en de dikkere (mama) billen kunnen iets meer ruimte krijgen door de steun naar voren en achteren te schuiven.

De twee steunen (om op te zitten, en je voeten op te zetten) zijn super handig te verstellen. Je draait aan een mooi weggewerkte schuif onder de zitting, en je kan het traploos verstellen. Dus geen gedoe met de stoel half uit elkaar schroeven, plankje goed, en weer in elkaar schroeven.

Mede daardoor vind ik het zo’n handige kinderstoel wanneer je meerdere kids hebt. Als onze peuter erop wil, dan verstel ik de boel zo in twee seconden, en ze zit lekker, in plaats van met haar knieën tegen haar neus.

De zachte hoesjes voor om de baby inzet, zitten wel vrij strak in hun jasje. Dus ik was echt even bang dat dat gewoon niet zou passen, en dan heb ik het over het zitgedeelte. Maar met een beetje wrikken en trekken (je kunt hier zelf bijpassend zuchten en steunen bij bedenken) zit het uiteindelijk allemaal wel netjes.

De klieder test

Wat ik zelf altijd fijn vind om te weten is, hoe doorstaat een kinderstoel een eetproef. Geen Expeditie Robinson drama’s, maar meer macaroni saus op het eetblad en het kussentje, of broodkruimels tussen het blad. En blijven de riempjes van het tuigje wel redelijk schoon? Ik heb namelijk geen zin om om de dag alle kussentje erop en af te halen, en in de was te gooien. Als je een designer stoel koopt, dan wil ik ook dat ‘ie er altijd mooi uitziet.

Nou zullen de meeste stoelen toch wel de tomatensaus test doorstaan als je gelijk met een doekje over het blad en de bekleding gaat. Maar ik ging een stapje verder. Nadat onze één jarige dochter even lekker haar halve bord pasta in de stoel had gesmeerd, liet ik het een nachtje intrekken. Wel met serieuze zenuwen, want wat als er een rode gloed op het eetblad achter bleef? Ahum…. Ook op de bekleding zaten serieuze vlekken trouwens… Lang leve eten met Rapley als methode, oftewel… zelluf doen!

Gelukkig (thank God!) gingen de vlekken er de volgende dag met een gewoon doekje met wat veilig schoonmaakmiddel (Method rosé gold spray in dit geval) er gewoon af. Geen rode of rozige waas op het blad, en met een beetje poetsen was ook het hele kussen-setje weer zo schoon als een pasgewassen baby.

De kussens hebben een soort vuil afstotende laag trouwens. Daardoor kun je gewoon met een nat doekje de boel afnemen, en het droogt binnen no time weer op. Ideaal met kleine kliederaars zoals de onze.

Mega fijne en handige accessoires

Ik had het al even over de kussen set, want was is die fijn en handig zeg. Helemaal als je kleintje net aan tafel zit, is zon steuntje, ik bedoel kussentje, in de rug wel heel erg fijn. Lekker zacht en makkelijk schoon te houden.

De babyset is ook echt wel een musthave. Klik klik klik, en het zitje zit muurvast aan de LEMO kinderstoel vast. Hier zit dus ook het tuigje die onze kleine Houdini goed in de stoel weet te houden. Enige nadeel (als ik er dan eentje moeten noemen) van dit tuigje is dat het gedeelte waar je het in vast klikt, altijd naar beneden ‘valt’. Hierdoor moet ik elke keer tussen de beentjes staan vissen. Misschien is het ook wel mijn luxe probleem. Met bijvoorbeeld de autostoelen zijn al onze systemen met gordels zo dat ze altijd omhoog staan. Maar goed, dat is een klein dingetje dus.

Ook het eetblad is erg fijn. Voor de kleine monsters die liever zelf snacken dan gevoerd worden (hear hear). Groot genoeg voor een goed bord, en wat lekkers te drinken. Maar deze voelt eerlijk gezegd een beetje slap aan. Dat is het eetblad trouwens niet hoor. Maar hij buigt erg gemakkelijk door als er een klein aapje aan hangt (onze twee jarige peuter van 11 kilo). Dus ik roep regelmatig, ‘niet aan de kinderstoel hangen’! want dat doet ze maar al te graag. Ik weet niet tot hoeveel kilo dit officieel kan, maar ik vind dat dus wel een beetje griezelig.

De LEMO bouncer, als een gezin aan tafel vanaf dag één

Maar over de allerbeste uitbereiding heb ik het nog niet gehad! Namelijk de bouncer. Jup, je leest het goed. Je kunt de LEMO kinderstoel uitbereiden met een wippertje. Dus ook met deze kinderstoel kun je al vanaf de geboorte je kleintje aan tafel hebben.

De bouncer is tot 15 kilo, YAY! Zo kruipt dus niet alleen onze één jarige meisje regelmatig in de bouncer, maar ook onze peuter ligt er graag in te chillen. Met een fijne lig en zit stand is er voor elk wat wils. En hoe wild de dames er ook mee bouncen, de LEMO bouncer is nog nooit omgekuukelt. Dat was met andere wipstoeltjes in het verleden toch wel echt regelmatig het geval. Ik vond het zelf ook fijn dat het geen wipstoeltje is dat maar tot 9 kilo is. Onze kleine dame is ontzettend licht, dus die past er nog wel in. Maar onze zoon had hier bijvoorbeeld niet meer in gemogen toen hij nog maar 8 maand was. Dus dat de LEMO bouncer tot 15 kilo met gemak aan kan is echt wel een mega plus punt.

Behalve dat het een losse op zich staande wipstoel is, kun je deze dus óók op de LEMO kinderstoel klikken. Met twee handige opzet stukjes is dat zo gepiept. Je schroeft dus even de bovenkant van de kinderstoel eraf (of als je hem alleen voor je baby gebruikt, schroef je die bovenkant er gewoon niet op) en je kunt de bouncer er zo inklikken. Het onderstel (het wittere gedeelte zeg maar) klik je los, en vervolgens plaats je het stoeltje zelf op de kinderstoel opzetstukken. En aan tafel allemaal!

Het is nu nog niet heel extreem warm geweest afgelopen wintermaanden, maar als het wel warmer wordt, kun je de bekleding gewoon eraf halen, en blijft er een soort 3D gaas over. Lekker ademend en geen gezweet in de LEMO bouncer. Zo kun je dus ook gewoon lekker naar buiten met je kleintje in de tuin genieten, zonder dat je je kleine na 10 minuten helemaal nat uit de bouncer haalt. Daar is over nagedacht!

 

Heb ik je nu helemaal lekker gemaakt? Dan kun je natuurlijk gemakkelijk via onze Shop The Look deze fantastische LEMO kinderstoel aanschaffen.

[woocommerce_lookbook id=”4501″]

 

 

 

 

 

© teoyolivia