Knutselen met glitters zonder de welbekende glitterstress?? Je weet wel, glitters op de tafel, onder de tafel, op je kleren, onder je schoenen, en zelfs in je eten met een beetje pech. Glitters creapen gewoon je hele huis door. Daarom hebben wij glitters hier eigenlijk een soort van verboden in huis. Ondanks dat de meiden echt super veel van glitters houden. Maar goed, we willen ook wel een soort van redelijk normaal kunnen wonen en leven, zonder overal en nergens glitter resten te vinden.

Crayola Glitter Dots

Glitter Dots van Crayola

Gelukkig was er eindelijk iemand zo verstandig om glitter knutsel pret uit te vinden, die ook voor ouders prettig was. Namelijk lijmbolletjes met daarin glitters. Zo hoef je nooit meer te klieren met lijm en glitters en heb je geen glitter gerotzooi meer. Thank You Crayola! Dus toen ze vroegen of wij wel Glitter Dots wilden uitproberen kon ik de meisjes hun enthousiasme niet onder het vloerkleed schuiven. En eerlijk gezegd was ik wel erg nieuwsgierig of knutselen met glitters ook echt zonder rotzooi kon, dus ik liet een set Glitter Dots opsturen.

Glitter Sleutelhangers maken met de Glitter Dots

Crayola Glitter Dots

En zo kregen we een knutselset met Glitter Dots opgestuurd. Het was een set met 3 sleutelhangers, en een stuk of 40 glitter dots erbij. Het zijn dus allemaal kleine bolletjes lijm met glitters die je per stuk uit de verpakking kunt drukken. We hadden een vriendinnetje over de vloer, en dus konden we deze creatieve knutselset met glitters uit de kast halen om te testen. Ik dacht, als ik dan toch glitters ga testen, laat ik het dan gelijk met drie kids tegelijk doen. Dan weten we ook echt of het wel fijner werkt dan normale glitters.

Crayola Glitter Dots

De sleutelhangers hebben wat dikkere randjes zodat je ze kunt opvullen met de glitters. Dit kun je gewoon met je handen en vingers doen, of het hulpmiddeltje gebruiken dat erbij zit. Uiteindelijk hebben we hier het stokje alleen gebruikt voor de foto, want met de vingers vonden de kids toch het fijnste.

En glitter pret zonder stress?

Eerlijk is eerlijk, ik zat een stuk geruster aan tafel dan normaal gesproken met drie kinderen en glitters en lijm. De glitter dots zijn redelijk makkelijk uit hun plastic te halen dus de kids kunnen ook echt wel zonder echte begeleiding doen.

Crayola Glitter Dots

Ik heb zelf ook wat zitten knutselen met de glitters en dat ging eigenlijk wel helemaal zonder glitters overal. Maar de kids hadden daar toch wat meer moeite mee. Bij hun bleef het aan de handen en vingers plakken en kwam het vervolgens toch op de tafel terecht.

Gelukkig kon ik gewoon een bolletje Glitter Dots gebruiken om alle losse glitters mee te pakken, door ze aan het bolletje te plakken. Helemaaaaaal glitter-loos was de tafel dus niet, maar het was echt een héél stuk relaxter knutselen met glitters dan normaal gesproken. De kids (en het vriendinnetje) vonden het ook echt heel erg leuk om te doen.

Crayola Glitter Dots

Pluspuntje is dat er ook nog wat leuke kraaltjes bij zaten, waardoor ze de sleutelhanger nog meer konden pimpen naar hun eigen wens.

Wij geven de Crayola Glitter Dots een welverdiende 8!

Crayola Glitter Dots

PIN IT

Glitter Dots van Crayola. Review over deze set waarmee je kunt knutselen met glitters zonder stress!

Meer DIY ideeën lezen?!