Met vier super creatieve kids in huis (hoe kan het anders met een opa die tekenleraar en een tante die kunstenaar is) is het af en toe zoeken naar wat nieuwe leuke creatieve speelgoed items om ze te vermaken. En natuurlijk ook om hun te stimuleren weer eens wat anders met hun creativiteit te doen. Natuurlijk kun je blijven tekenen, schilderen en kleien, maar soms is het gewoon hartstikke leuk om iets extra’s te doen. Toen Crayola ons vroeg of we de Washimals Safari set wilden testen wist ik het antwoord meteen. Ja natuurlijk!

Watte mals?! Washimals van Crayola

Crayola Washimals

De meisjes hebben soms nog wat moeite met het woordje Washimals, maar als ik ze uitleg dat het neerkomt op ‘diertjes die je kunt wassen’ dan snappen ze het gelijk. Want dat is namelijk wat Washimals zijn.

Crayola Washimals

Fluweel zachte diertjes van ongeveer 7-12 centimeter groot die je kunt inkleuren met de bijgeleverde stiften. En als je dan helemaal klaar bent met het creëeren van een nieuw prachtig wezentje, dan spoel of was je de Washimals gewoon af met kraan water, dep ze zachtjes droog, en kleur opnieuw!

Let dus wel even op dat je alleen de Washimals stiften gebruikt, want anders krijg je het uiteraard niet makkelijk (of zelfs helemaal niet) uit de diertjes.

Washimals Safari Set

Crayola Washimals

De Washimals Safari set bestaat uit vier diertjes die je kunt kleuren en wassen. Namelijk de giraf, de olifant, het aapje en een leeuw. Ook zit er een prachtige uitgebreide oase bij, met een leuk glijbaantje, een fijne palmboom (douche) en een badder plek voor alle dieren. Daarnaast zit er nog een schattig groen borsteltje bij waarmee je de Washimals goed kunt schoon schrobben.

Crayola Washimals

Je kunt het waterreservoir vullen met gewoon kraanwater, en daarna begint de spetter pret. Drukkend op de knop naast de palmboom kun je de Washimals lekker schoonmaken.
Wat ons wel opvalt is dat de blauwe kleur wel heeeeeel erg afgeeft in het water. Het water is dan gelijk ook blauw gekleurd. Niet dat de kids dat erg vonden, dat vonden ze alleen maar leuker.

Crayola Washimals

Alle Washimal Sets op een rijtje

Naast de Safari Set zijn er nog andere sets met Washimals die ook erg leuk zijn. Zo hebben de oudste twee dametjes de XXL Washimals set op hun verlangslijstje staan, waar maar liefst 12 fluweel zachte inkleur diertjes in zitten. Dan hoeven ze niet meer te vechten om wie welke mag (hoop ik).

Ook is er nog een kleinere Dierenartsen Praktijk set en een mooie Huisdieren Set met ook vier dieren.

Ons oordeel over de Washimals

De kids vinden de Washimals echt helemaal fantastisch! Ze pakken ze dan ook regelmatig uit de knutselkast om mee te kleuren en spelen. Ik weet nog niet precies wat ze het leukste vinden, het kleuren of het wassen of het spelen… Ik denk gewoon de hele ervaring op zich!

Crayola Washimals

Wat ik zelf iets minder vond is dat de stift prima afwasbaar is van de Washimals, maar dat het een stuk minder goed van de kinderhandjes af gaat. Zo liep onze jongste dochter nog twee dagen met half blauwe handen rond. Dus een super leuke set voor de kids, maar beter niet doen voor een belangrijk evenement of iets dergelijks, waarbij schone handen verplicht zijn.

Crayola Washimals

Maar dat is dan ook het enige minpuntje. De diertjes worden echt weer heel goed schoon, wat mij eerlijk gezegd best verbaasde. De diertjes zijn inmiddels al ruim 10x gekleurd en gewassen en nog altijd zijn ze bijna spier wit na het schoonmaken. Wel even goed droogdeppen na het spelen, zodat er geen schimmel komt door het natte fluweel.

Bij ons komt de XXL Super Set dus zeker op het verlanglijstje! Wij geven de Crayola Washimals een dikke 8,5!

Crayola Washimals

PIN IT

Washimals zijn niet alleen super cute om mee te spelen, maar het inkleuren is ook een feest. Je kunt de beestjes inkleuren, wassen en weer opnieuw inkleuren. Gegarandeerd uren speel plezier met de Washimals van Crayola dus. Bekijk onze review via de blog

Meer DIY’s lezen?