Ons jongste kind is gewoon 3 jaar geworden! Dus daarom de hoogste tijd voor een cadeau ideeën lijst van bijna 100 cadeau tips voor elke drie-jarige! Ik heb alles opgedeeld in een aantal categorieën zodat je zeker weet dat je wat kunt vinden wat bij jullie cadeau wensen en ideeën past!

Lekker spelen blijft natuurlijk voor een drie jarige het leukst. Want al spelend kun je het meeste leren. In deze categorie laten we je het leukste speelgoed zien om ‘gewoon’ mee te spelen. Hierna volgen de categorieën ‘Ontdekken’ met speelgoed voor drie jarige ontdekkers, ‘Lezen’ waar ik de leukste boekjes voor kids van drie jaar laat zien , ‘Gezelschapsspelletjes’ voor alle kids die van spelletjes houden, ‘Duurzaam spelen’ met de fijnste duurzame cadeau ideeën voor jouw drie-jarige peuter en ‘Buitenspelen’.

Spelen, cadeau ideeën voor een drie-jarige peuter

cadeau idee 3 jaar

Duplo treinbaan. Voor alle drie-jarigen is Duplo een goed idee. Je kunt er oneindig mee combineren en bouwen. Met een trein rails haal je weer een heel ander soort spel en speelgoed in huis.

Paw Patrol uitkijktoren. Voor alle fans van deze beroemde honden serie is de uitkijktoren een ultiem cadeau idee!

Toet Toet. Je collectie uitbreiden met deze vrolijke vriendjes is voor elke verjaardag leuk.

Tafeltent. Met een tafeltent tover je je tafel in een handomdraai om tot een prachtige speelplek. Ook fijn, je bergt het makkelijk en klein weer op als je het niet gebruikt.

PlayMobil 123. Nog net te klein voor gewone PlayMobil? Dan is er nog PlayMobil 123.

River stenen van Gongé. Speel de vloer is lava, oefen je balans, maak een mooi pad en oefen die grove motoriek op een speelse wijze. Goed voor elke peuter.

Jongleer doekjes (voor op de seizoenstafel, om water mee te maken, je onder te verstoppen, op kleuren jacht te gaan, mee te gooien en meer)

Wobbel. Wobbelen maar… Gebruik de Wobbel als balanceer plank, glijbaan, wip en nog veel meer.

WayToPlay rubberen autobanen voor binnen en buiten

Duplo mini huisjes. Met deze sets heb je twee kleine kartonnen huisjes waar je peuter uren mee kan spelen. Een fijn cadeau voor een drie-jarige peuter dus. Leuk alternatief ook voor een poppenhuis. De twee huisjes schuif je zo in elkaar.

Verkleed kleren. Waan je een compleet anders mens of dier in een mooi verkleed pak. Je kunt ook kiezen voor alleen accessoires, zodat de kist niet te vol raakt, en je fijn kunt afwisselen.

IJsco kar van V-tech. Hier hoor ik veel verhalen over van andere ouders, dus die moest op de cadeau ideeën lijst voor drie-jarigen komen!

Baby Born Soft Touch. Een prachtig cadeau waar jouw peuter nog jaren van zal genieten. Deze Soft Touch pop is een stuk ‘zachter’ dan de ouderwetse Baby Born en heeft veel accessoires waarmee je kunt uitbreiden wanneer je wilt.

Fisher Price kassa. Pas op je geld, leer sparen, betaal in je eigen supermarktje of oefen de kleuren met deze ‘golden oldie’ van Fisher Price.

Washimals, kleuren op zachte diertjes, weer lekker afspoelen, en opnieuw kleuren

Ontdekken, leer al spelend meer met je peuter

cadeau idee 3 jaar

Hijskraan. Spelen met zwaartekracht. Met deze hijskraan is jouw peuter uuuuuuren zoet.

Kleuren met water. Zelf vind ik dit een ideaal cadeau voor in de auto, onderweg, ergens waar ze stil moeten zijn. Zonder knoeien lekker kleuren, want je vult de ‘stift’ met water en kleurt alle pagina’s in. Wie weet ontdek je nog wel geheime dieren in het boekje die je zo op het eerste oog niet zag. Welke peuter vind dat nou niet tof?

Magneti Book van Janod. Spelen met magneten is goed voor een peuter. Maak de dieren zoals ze horen, of maak je eigen fantasie dier. Niks is te gek. Er zijn trouwens meerdere varianten waarmee je kunt spelen (en combineren).

cadeau idee 3 jaar

Hamertje Tik. Er zijn hartstikke veel leuke sets om mee te hameren en tikken. Een super cadeau idee voor een peuter. Lekker rammen en ondertussen wat moois maken.

Loco. Verbanden leren leggen, leren over thuis en school, kleuren en vormen… Wat kun je met loco eigenlijk niet?!

(letter) Memory. Eens het geheugen van je peuter trainen? Dat doe je met memory. Deze memory van RomPomPom leert ze letters en hun onthoud skills te oefenen.

Bad krijtjes of raamstiften zijn super leuk om mee te spelen in bad, of om lekker mee op het raam te tekenen. Weer eens wat anders dan op papier. Welke drie-jarige wil dat nou niet?

Play Doh cijfers en tellen speelset . Dit is echt een top cadeau idee voor een peuter, want hiermee leren ze spelenderwijs lekker over getallen en cijfers terwijl ze ook heerlijk sensorisch bezig zijn. Drie vliegen in één klap.

Lezen, boekentips voor een drie-jarige

Ssssst, de tijger slaapt! De dieren moeten langs de tijger, maar ze slaapt… Jouw peuter moet helpen de dieren heel zachtjes over de tijger heen te krijgen en wordt op een interactieve manier uitgedaagd dit probleem samen met de dieren op te lossen. Echt een ontzettend leuk cadeau voor peuters!

De leeuw in de muis. Leer samen met de muis dat het machtigste dier ter wereld stiekem niet altijd zo stoer is. Misschien zit er ook wel een muis in de leeuw… Of een leeuw in de muis. Ga mee op avontuur met je peuter en leer over dapperheid die in iedereen zit.

TipToi geluiden prentenboek ‘De avonturen van Nijntje’. Met de interactieve pen van TipToi ga je op avontuur met Nijntje. Nijntje bestaat inmiddels al 50 jaar! En in dit boek speel je spelletjes met Nijntje, luister je naar leuke weetjes en muziekjes en lees je uiteraard een aantal mooie verhalen. De TipToi stift zit bij deze set al erin, dus die hoef je niet meer aan te schaffen.

Paw Patrol 3 jaar. Een boek speciaal voor je derde verjaardag met je favoriete puppies! Een perfect cadeau voor jouw peuter.

Het grote voorleesboek voor 3 jarigen. Met de beste verhalen voor peuters van drie jaar. Om lekker voor het slapengaan voor te lezen bijvoorbeeld.

Gewoon zoals je bent. Een mooi boek waarin je je peuter leert dat het gewoon zo kan zijn zoals hij of zij is. Je hoeft niet overal bij te horen. Met hele mooie prenten en fijne verhaal lijn.

De mooiste vis van de zee. Een golden oldie, maar dit prentenboek blijft prachtig en fascinerend voor jouw drie-jarige. Het perfecte cadeau voor een boeken liefhebbende peuter.

Gigantosaurus. Het boek gaat over vier dino-kinderen die gaan spelen. Eentje houdt de wacht en moet de andere waarschuwen als de gigantosaurus eraan komt… Hoe dit verhaal afloopt?! Dat komen alleen super stoere peuters te weten.

V-Tech StoriKid leest je kleuter lekker voor. Zo hoef jij niet zoveel te doen, en kan je drie jarige lekker in bed liggen luisteren naar de leukste muziekjes en verhaaltjes voor het slapen gaan.

Gezelschapsspelletjes die leuk zijn voor een peuter van drie jaar

Kleurentorentjes. Wie verzamelt als eerste alle kleuren en maakt z’n torentje het snelste af? Een super leuk en makkelijk spel voor peuters vanaf een jaar of twee/drie.

Kroko Loko. Onthoud goed waar alle dieren liggen, zodat jouw krokodil groeit en groeit. Degene met de langste krokodil wint.

Uno Junior. Alle Uno fans opgelet. Er is ook een junior versie met leuke jungle dieren waarmee je met je peuter gewoon een vereenvoudigde versie van het originele spel speelt. Ook leuk voor de ouders die mee doen.

Reuzen kwartet van Dick Bruna. Speel met enorme kaarten en grappige bekende en sprekende plaatjes van Dick Bruna. Ook erg leuk als je kind al bekend is met de boeken van Dick Bruna.

Spelletjes van Haba. Bij Haba hebben ze een heel aantal gezelschapsspelletjes speciaal voor jongere kinderen. Bijvoorbeeld de Boomgaard, Hop in Galop, Ganzenpas en nog veel meer!

Duurzame cadeau ideeën

cadeau idee 3 jaar

Ikea’s houten keukentje, Düktig. Dit keukentje gaat letterlijk jaren mee! En je kunt er heel veel op Marktplaats vinden wat de aanschaf nog duurzamer maakt.

Stickers voor op het Ikea Düktig keukentje. Je pimpt je keukentje met deze gave speel stickers, of gebruikt de achterkant met een compleet nieuwe functie! Tover het om in een sushi kraam, burger bar, flower bar of ijsco kraampje. Geen zin om je keukentje te verven? Dan gebruik je de handige full color stickers voor op de voorkant van het keukentje. Easy peasy!

Een abonnement op een (indoor)speeltuin, dierentuin, pretpark in de buurt is een erg leuk idee. Zo heeft je peuter er het hele jaar plezier van. Een perfect duurzaam cadeau idee voor een drie-jarige.

Bumper voor je tablet (zo gaat die mooi wat langer mee)

Houten raket om uren mee te spelen. Voor zowel jongens als meisjes. Ga op reis door de ruimte met deze veelzijdige raket.

Houten auto garage voor alle auto’s die al in het wagenpark zijn.

Houten poppenhuis wij gaven deze van de Ikea, met als aanvulling de sets van Little Dutch

cadeau idee 3 jaar

Pandora armbandje (waar je bedels aan toe kunt voegen per bijzonder moment)

Grimms houten regenboog, regenboog vriendjes, stapelbakjes en meer leuks

Little Dutch knuffelpop. Lekker knuffelen en spelen met deze zachte pop. Met gave poppen voor zowel jongens als meiden.

Buiten spelen met je peuter

Berg Buzzy skelter, race de wijk door met deze toffe kleinere skelter voor peuters en kleuters!

Trampoline. Op een trampoline kun je eigenlijk het hele jaar door spelen. Ja, zelfs in de kou kan je peuter er heerlijk op spelen en springen. Alle (negatieve) energie eruit springen en met rode wangetjes weer naar binnen.

Fietsje 14 inch. Leren fietsen op je eigen gloednieuwe fiets. Dat wil elke peuter of niet soms!

Mini Micro Step. Steppen is echt een super leuk alternatief voor fietsen. Met de Mini Micro heb je voor 2 wielen en achter eentje, voor wat meer stabiliteit. Zo leer je veilig steppen en de wereld ontdekken.

Aqua Play waterbaan. Een waterbaan lijkt misschien alleen een cadeau voor drie-jarigen die in de zomer jarig zijn, maar think again. Je kunt een waterbaan ook prima binnen (in bijvoorbeeld de badkamer) gebruiken, voor uren waterpret.

Speeltoestel voor in de tuin. Geen speeltuintje in de buurt? Of wil je gewoon dat je peuter lekker in de tuin kan klimmen en glijden? Dan is een speeltoestel een top idee! Een duurzaam cadeau ook want je kunt er jaren mee vooruit als je kiest voor kwaliteit.

Schommel nest. Een schommel vinden sommige drie-jarigen nog wat spannend. Maar met een schommel nest los je dat zo op. Ze kunnen lekker liggen en chillen, terwijl ze door de lucht heen zwieren en zwaaien!

Extra tip ‘Verander de slaapkamer’

bellamy pinette cadeau

Je kunt ook de kamer van je peuter aanpakken… De babykamer (en spullen) kunnen wel vervangen worden voor iets waar een peuter echt blij van wordt. Bij ons was dat dit meegroei ledikant van BellAmy (model Pinette). Deze groeit mee tot ze 10 jaar oud is. Ideaal en je kunt ook met kleinere accessoires de babykamer veranderen in een peuter/kleuter kamer.

Lees ook onze tips voor cadeau ideeën voor een twee-jarige

Disclaimer

In deze cadeau ideeën lijst voor drie-jarigen zijn affiliate links gebruikt. Deze kosten jouw niks extra’s, maar geven bij aankoop ons een klein ieniemienie gedeelte van de opbrengst. Dankjewel dat je via ons shopt, alle beetjes helpen!