Kinderen met kledingkasten vol kleding die uitpuilt en waarvan de meeste kledingstukken niet eens gedragen worden. Het is een standaard ‘ding’ als ik met mijn vriendinnen praat. Bergen wasgoed, en kasten die overhoop gehaald worden om dat ene shirtje dat achterin of onderin de stapel ligt geprobeerd moest worden. Om gek van te worden! Daarom besloot ik een aantal maanden geleden alle kinderkleding eens goed uit te pluizen en te gaan voor minder kleren per kind, met meer kwaliteit en genoeg opties. Een hippere term hiervoor is een ‘capsule wardrobe’. Voor kinderen hoeft die gelukkig niet zo gestroomlijnd te zijn als dat je ze soms op Pinterest tegen komt. Bovendien moet je gewoon rekening houden met functionaliteit (kunnen ze het aan naar school, als ze gaan spelen bij een vriendje, zit het fijn tijdens het buitenspelen etc.) en comfortabel zit. Goede kwaliteit is daarom best belangrijk. Want met minder kleding stukken, worden de items die je hebt natuurlijk meer gebruikt.

Een tijdje geleden gaven we al een kijkje in een meisjes lente capsule wardrobe  dus vandaag zijn de jongens aan de beurt voor een fijne zomerse garderobe.

Met deze 14 items kun je een heel eind vooruit. Wij hebben … outfits voor je samengesteld, ook een aantal voor die dagen waarop we alle vier de seizoenen in één dag meemaken  😉

Wat zit er allemaal in deze capsule wardrobe?

  • Geel t-shirt van Esprit
  • Slippers van Esprit
  • Lichtblauwe polo blouse van Next
  • Bordeaux rood statement t-shirt van Next
  • Witte shorts met bretels van Next
  • Grijze Gap jogging
  • Donkergrijs Petrol Industries vest
  • Zomerjacket hombre van Esprit
  • Benneton Bermuda
  • Molo zwemshorts
  • Toms Navy instappers
  • Maninio Top
  • Name It Jeans blouse

Voor de zomer zijn sneakers of instappers waar je gemakkelijk in kunt komen een must have. Denk maar eens na over al die uren die buiten worden gespeeld, het strand, het willen zwemmen. Er wordt heel wat omgekleed in de zomer. Dus kleding en vooral schoenen/slippers moeten handig zijn en goed aan en uit kunnen.

Doe alsjeblieft niet meteen alle lange broeken weg, zodra het eerste zonnestraaltje zich laat zien. Want hoevaak is het ‘s ochtends gewoon nog maar 14 graden en eigenlijk veel te koud om met een korte broek naar school te gaan, laat staan als je op de fiets moet. Geef je zoon nou ook gewoon even een vestje of een jasje mee als het ‘s ochtends zo koud is.

Wij kozen voor een licht jack dat zo klein op te vouwen is dat het gemakkelijk in elke rugtas past, als het op de terugweg weer stukken warmer is. En een vestje is zo uitgedaan, maar als je het koud hebt, en je hebt niks om je warmer te kleden is dat echt gewoon ontzettend vervelend. Af en toe zie ik kids op mijn zoons school die met kippenvel de klas inkomen, omdat ‘het warm wordt’ vandaag. Ja oké, dat is leuk mama, maar het is ‘s ochtends nog bijna aan het vriezen!

Zoals je misschien wel hebt gezien hebben we gekozen voor een stoere zwemshort hebben gekozen. Maar niet alleen om in te zwemmen, ook om gewoon te dragen als korte broek. Zo combineer je extra gemakkelijk, en heb je niet een item dat alleen maar één doel heeft (zwemmen). Door voor een stoer short te kiezen kan die gewoon doorgaan voor een ‘gewone’ korte broek.